Τρίτη 20 Απριλίου 2021

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!






ΥΛΙΚΑ

  • 240 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 ml (5 κ. σ.) γάλα
  • 30 ml (2 κ. σ.) κονιάκ
  • ½ ΚΣ μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 αυγό για επάλειψη


ΟΔΗΓΙΕΣ
 

  • Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει.
  • Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
  • Συνεχίζω ρίχνοντας τον κρόκο, το γάλα και το κονιάκ.
  • Τέλος αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα βάζω σταδιακά στο μίξερ ανακατεύοντας με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια αφράτη βουτυρένια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχία του κάδου.
  • Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Παίρνω μπαλίτσες τις πλάθω σε κορδόνι, το διπλώνω στη μέση και περιστρέφω τα δύο του μέρη σχηματίζοντας πλεξούδα. Αφού γυρίσει τρείς φορές κόβω το υπόλοιπο και ενώνω τις άκρες.
  • Τοποθετώ στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν θα ψηθούν.
  • Αναμιγνύω με ένα χτυπημένο αυγό λίγο νερό και αλείφω τα κουλουράκια από πάνω.
  • Τα ψήνω στη μεσαία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 25 λεπτά.
  • Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν και τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για να μην πάρουν υγρασία.


ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ !!!